Nieuwsitems op het internet (nu.nl RSS feed)

Is iemand besmet met het coronavirus, dan zal die zich vast niet aan de coronaregels hebben gehouden, toch? Dat hoeft niet altijd het geval te zijn, zegt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid in Milieu (RIVM) in gesprek met NU.nl.
Author: Michael Royall
Posted: October 28, 2020, 5:05 am
Polen kende een van de strengste wetten van Europa als het gaat om abortus. Afgelopen donderdag werd deze wet nog verder aangescherpt met als gevolg vrijwel dagelijks protesten in het land. Veelal jongeren laten van zich horen en zeggen het niet eens te zijn met de nieuwe regels. Iwona Gusc, Poolse cultuurhistoricus verbonden aan de Erasmus Universiteit, praat je hier over bij in de Dit wordt het nieuws-podcast.
Author: NU.nl
Posted: October 28, 2020, 4:51 am
De Amerikaanse stad Philadelphia heeft de Nationale Garde opgeroepen om te helpen orde te bewaken, nadat maandag en dinsdag plunderingen en vernielingen plaatsvonden in de stad. Betogers zijn de straat opgegaan nadat de Afro-Amerikaan Walter Wallace werd doodgeschoten door de politie. Hij had een mes bij zich en negeerde een bevel van een agent om dit mes te laten vallen.
Author: ANP/NU.nl
Posted: October 28, 2020, 4:34 am
Gedurende de dag neemt de kans op regen in het hele land toe, maar langs de kust kunnen zware buien met onweer en hagel voorkomen.
Author: NU.nl/Weerplaza
Posted: October 28, 2020, 4:30 am
Google doet niet alleen Zwarte Piet in de ban, maar ook alle alternatieve vormen zoals Roetveegpiet. Dit omdat volgens het bedrijf "sommige alternatieve vormen van Zwarte Piet nog steeds gebaseerd zijn op raciale stereotypes". Dat vertelt het bedrijf desgevraagd aan NU.nl. Het nieuwe beleid gaat ergens "de komende weken" in. Eerder wilde Google nog niet zeggen waarom zowel Zwarte Piet als Roetveegpiet in de ban worden gedaan.
Author: NU.nl
Posted: October 28, 2020, 3:56 am
De 33-jarige man die vorige week is doodgeschoten in de Amsterdamse wijk Osdorp, is mogelijk voor iemand anders aangezien. De politie vermoedt dat het schietincident een gerichte liquidatiepoging was op een mogelijk ander slachtoffer.
Author: NU.nl/ANP
Posted: October 28, 2020, 2:49 am

No comments