Nieuwsitems op het internet (nu.nl RSS feed)

Vertrekkend president Donald Trump heeft dinsdag afscheid genomen van het Amerikaanse volk in een toespraak van bijna twintig minuten. Daarin benadrukt hij erg trots te zijn op feit dat hij als de eerste president in decennia "geen nieuwe oorlog is begonnen", iets dat hij tijdens zijn presidentscampagne had beloofd. Ook wenst hij de aankomende regering succes en zegt hij voor zijn opvolger te bidden.
Author: NU.nl
Posted: January 19, 2021, 11:58 pm
Wegens banden met "marginale" rechtse milities zijn twee soldaten verwijderd uit de troepen die woensdag de beëdiging van Joe Biden bewaken, meldt persbureau Reuters dinsdag. Nog eens tien soldaten werden voor uiteenlopende redenen naar huis gestuurd. Het gaat om twaalf leden van de Nationale Garde, de reservemanschappen van het Amerikaanse leger.
Author: ANP
Posted: January 19, 2021, 11:43 pm
De burgemeesters vinden het belangrijk dat, als er woensdagmiddag een avondklok wordt aangekondigd, de maatregel voor iedereen te begrijpen is. Dat zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, na afloop van het overleg in Utrecht. Volgens Bruls is het belangrijk om de ernst van de situatie uit te leggen, zodat mensen een avondklok beter zullen accepteren.
Author: Bas Scharwachter
Posted: January 19, 2021, 11:38 pm
Demissionair premier Mark Rutte is dinsdag na aandringen van de Tweede Kamer nader ingegaan op zijn rol in het kinderopvangtoeslagschandaal. De minister-president zag zich genoodzaakt het beeld recht te zetten dat hij geen betrokkenheid bij de affaire zou willen erkennen. "Ik ben uiteraard altijd direct verantwoordelijk. Ik loop daar niet voor weg."
Author: Avinash Bhikhie
Posted: January 19, 2021, 10:44 pm
Als het kabinet woensdag besluit een avondklok in te voeren dan moeten daar zo min mogelijk uitzonderingen op komen. Dat hebben de 25 burgemeesters in het Veiligheidsberaad dinsdagavond tegen minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gezegd.
Author: Job van der Plicht
Posted: January 19, 2021, 10:43 pm
Rico Verhoeven zal zijn wereldtitel in het kickboksen volgende week zaterdag niet verdedigen tegen Jamal Ben Saddik. De Marokkaanse Belg heeft zich dinsdag geblesseerd afgemeld, zo bevestigt organisator GLORY.
Author: NU.nl
Posted: January 19, 2021, 10:33 pm

No comments