Nieuwsitems op het internet (nu.nl RSS feed)

Het wegverkeer was in 2018 goed voor 17 procent van de totale hoeveelheid kooldioxide (CO2) die in Nederland werd uitgestoten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Author: NU.nl
Posted: November 15, 2019, 2:27 am
De Tweede Kamer debatteerde donderdag met onder anderen premier Mark Rutte over de eerste oplossingen die het kabinet woensdag presenteerde voor de problemen rond stikstof en PFAS. Oppositiepartijen zien helemaal niets in de plannen van het kabinet.
Author: NU.nl/Marko Mikic
Posted: November 15, 2019, 1:45 am
De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag aan het hooggerechtshof gevraagd om de openbaring van zijn belastingaangiftes tegen te houden. Begin november verloor Trump het hoger beroep in de zaak om inzicht te krijgen in zijn belastingen.
Author: NU.nl
Posted: November 15, 2019, 12:00 am
Een speciaal team van de politie heeft donderdagavond een "gesignaleerd persoon" aangehouden op station Eindhoven. Het treinverkeer van en naar de Brabantse stad werd op last van de politie enkele uren stilgelegd.
Author: NU.nl
Posted: November 14, 2019, 9:31 pm
Meerdere Nederlandse universiteiten halen hun studenten voortijdig terug uit Hongkong. Vanwege de opgelopen spanningen in de regio hebben de onderwijsinstellingen besloten zich uit voorzorg actief in te zetten om een terugkeer naar Nederland te faciliteren.
Author: Lisa Lin
Posted: November 14, 2019, 9:07 pm
Het CDA-voorstel om de diplomatieke banden met de Syrische dictator Bashar Al Assad aan te halen maakt het Nederlands mensenrechtenbeleid in het buitenland "ongeloofwaardig" en zal als een beloning worden gezien door dictators en autocratische regimes die hun bevolking onderdrukken. Dat zei minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.
Author: Avinash Bhikhie
Posted: November 14, 2019, 8:52 pm

No comments