Nieuwsitems op het internet (nu.nl RSS feed)

Meerdere leden van de Tweede Kamer hebben met onbegrip gereageerd op het protest tegen racisme en politiegeweld op de Dam maandag. De politici bekritiseren burgemeester Femke Halsema's beslissing om het protest niet te beëindigen toen duidelijk werd dat 1,5 meter afstand bewaren op veel momenten niet mogelijk bleek.
Author: NU.nl
Posted: June 1, 2020, 10:00 pm
Als Femke Halsema had geweten hoe populair het protest op de Dam maandag zou zijn, had ze andere maatregelen genomen. Dat zei de burgemeester van Amsterdam maandagavond bij talkshow Op1.
Author: NU.nl
Posted: June 1, 2020, 9:43 pm
Duizenden mensen hebben zich maandag op de Dam in Amsterdam verzameld om te protesteren tegen politiegeweld in de Verenigde Staten en Europa. Het protest volgt naar aanleiding van de dood van een zwarte Amerikaan, George Floyd, vorige week in de stad Minneapolis.
Author: NU.nl
Posted: June 1, 2020, 6:18 pm
Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij met de manier waarop de heropening van de horeca maandag is verlopen. Dat laat de organisatie weten in een verklaring. Terrassen en restaurants in Nederland mochten maandag vanaf 12.00 uur voor het eerst in meer dan twee maanden weer gasten ontvangen.
Author: NU.nl
Posted: June 1, 2020, 5:50 pm
In de maandag om 12.00 uur heropende horecazaken was het "gezellig druk", zegt voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad in gesprek met NU.nl. Volgens hem is de heropening van cafés, restaurants en terrassen "zonder excessen" verlopen.
Author: Job van der Plicht
Posted: June 1, 2020, 5:13 pm

No comments