Openstaande rekeningen kosten u geld, waarom?

Wanneer je als ondernemer rekeningen open hebt staan dan kost dit je geld. De reden is natuurlijk dat iedere ondernemer zijn onkosten heeft wanneer deze arbeid verricht of producten levert.

Wanneer vervolgens rekeningen niet op tijd betaald worden dan brengt dit extra kosten met zich mee. Zo kan er bijvoorbeeld over het verschuldigde bedrag rente worden verworven wanneer dit al die tijd bij de bank heeft gestaan.

Onkosten van uw bedrijf lopen door

zakelijke betalingenBovendien lopen de onkosten van het bedrijf gewoon door natuurlijk waardoor het banksaldo lager is dan het had moeten zijn. Misschien heb je zelfs extra geld bij de bank moeten lenen om je eigen rekeningen te betalen waar jij dan weer rente over moet betalen. Dit zijn niet de enige kosten die openstaande rekeningen en het niet ontvangen van verschuldigd geld met zich meebrengen. Ook de afhandeling van de openstaande rekening kost geld. Het inschakelen van een Deurwaarder kan een goede optie zijn.

Afhandeling openstaande rekeningen

Wanneer rekeningen over de uiterste betalingstermijn zijn gegaan dan moeten hiervoor herinneringen worden verstuurd naar de debiteur. Dit kost je als ondernemer natuurlijk weer tijd en ook portokosten. Wanneer er gebeld moet worden om een debiteur aan de rekening te herinneren dan kost dit tevens tijd en natuurlijk de telefoonkosten. Een Incassobureau kan dit voor u verzorgen, vaak op basis van no cure no pay.

Wil de debiteur echt niet betalen dan moet er een incassobureau of deurwaarder worden ingeschakeld wat ook weer kosten met zich meebrengt. Misschien komt het zelfs tot een gerechtelijke procedure. Gelukkig kunnen deze kosten allemaal op de debiteur verhaalt worden. Echter moet je hiervoor wel in het gelijk worden gesteld tijdens een incasso of een gerechtelijke procedure.

About the Author

No comments